Direktlänk till inlägg 24 oktober 2011

Provpackning

Av U & M L - 24 oktober 2011 22:46

Ikväll tog vi fram det vi vill ha med oss och sorterade fram det som var viktigt och vad som behöver tvättas. Vi lånade ett par väskor av min mamma igår och i den ena väskan stoppade vi våra kläder... Och i den andra väskan precis allt annat som vi ska ha med. Dels kläder till sonen och alla de där detaljerna som behövs för att vår tillvaro ska bli dräglig.

Några exempel på saker man kan behöva i Colombia är:

* adapter
* skarvsladd
* resebrandvarnare
* ficklampa
* sax och kniv

* termos eller vattenkokare (till välling/ersättning)

* dator, kamera, filmkamera samt laddare till dem
* regnkläder

* varma kläder och tofflor
* badkläder och solcreme inför ev Karibienresa...
* handtvättmedel


I ena väskan hade vi 6 kgs övervikt och i den andra låg vi 6 kg minus... Då har vi stoppat i allt vi vill ha - men inga skor och inga hygienprylar...

Samt att vi ska ha barnvagn, lite mer bebisprylar och våra handbagage med oss också...
Håhå jaja, visumansökningar är iväg nu och imorgon hoppasj ag att vi kan få nån slags resebekäftelse - att vi är välkomna på barnhemmet och att vi kan bekräfta biljetter och hotellbokning...

Nu är det bara 1 vecka kvar på jobbet dessutom - det känns riktigt konstigt. Men den nya tjejen är bra... och den "gamla" funkar bra den med!

Nu är det natten - har faktiskt sovit lite bättre det sista nu...


 
 
Ingen bild

marie

25 oktober 2011 09:12

Packa det ni absolut inte kan vara utan de första dagarna och ev.mediciner i handbagaget. Så slipper ni värsta oron ifall väskorna skulle komma på villovägar. Även om det mesta finns att köpa på plats i storstaden så kan det vara skönt att ha den "försäkringen". (tipsar pga egen erfarenhet av försvunnet bagage...)

 
Sara

Sara

25 oktober 2011 15:07

Herregud...först händer ingenting och sen ingenting och sen händer ALLT på två röda sekunder!!!!! Gud vad fort det går...hinner ni med...hinner ni tänka?????? Du tar väl ledigt några dagar innan ni reser, det gjorde jag och det var guld värt att varva ner (eller varva ner är fel ordval för det gör man ju INTE :-) men men det var skönt att ha några dagar för sig själv innan det stora äventyret. Våra grannar är i Etiopien just nu för att hämta hem ett syskonpar och vi är sååå spända alla på gatan.

*****KRAAAAAM******

http://saxdesign.blogspot.com

 
Ingen bild

Monica tvillingmamma

25 oktober 2011 20:46

Ett tips gällande barnvagnen som ni tar med. Packa in den ordentligt med sådan där plast med luftkuddar, kommer in på vad det heter men du vet säkert vad jag menar?:) De slänger ju iväg baggaget lite oaktsamt på flyget och flygplatsen. Eller om ni kanske har med er en billig enkel sulky som ni inte är så rädda om.
PS Idag visade det sig att jag jobbar ihop med din kompis M kul :)

U & M L

26 oktober 2011 17:26

Hihi... jag hörde det... Skoj!
bubbelplats tänker du på?
Har nog kanske ingen sån att tillgå men de brukar väl plasta in den på flygplatsen?

 
Ingen bild

Lisa

25 oktober 2011 21:31

Vi blev bestulna på just handbagaget så packa nödvändiga mediciner i både handbagage och resväska. ;-) Hoppas ni kommer fram med allt i behåll!

Ingen som har tipsat er om vällingdoserare? Den är oumbärlig, speciellt på hemresan. Tror faktiskt vi hade två. Rekommenderas!

Kramar

U & M L

26 oktober 2011 17:25

Vad jag vet har vi inga nädvändiga mediciner nu men det är mäjligt att sonen ska ha något på hemresan... Men däremot har man ju mer eller mindre teknikparken med sig... den är viktig!
Vällingdoserare och ett enormt diskutrymme på nätet är införskaffat :-D

 
Ingen bild

marie/mamma/mormor

25 oktober 2011 21:44

Tror inte att flygbolaget är så jättegriniga vad det gäller övervikt men packa en del i handbagaget på ditvägen för säkerhets skull.
Kan vi prov-skypa innan ni åker? Kanske till helgen när Alva är här?
Kramar

U & M L

26 oktober 2011 17:24

Det kan vi göra - du ser ju om vi är uppkoplade så det är bara att köra!

 
Ingen bild

Maria

26 oktober 2011 19:31

Åh vad fixiga ni är! Tänk snart är ni på väg... Tips från mig; vi köpte en stickkontakt som passar Colombia (samma som USA, finns på Clas Ohlson/Kjell & Co) och min händige make bytte kontakten på en svensk grenkontakt (med 5 uttag och 2 m sladd) så då kunde vi stoppa den direkt i uttaget och ladda allt på samma ställe - mycket smidigt.

U & M L

26 oktober 2011 19:52

Vi har fått låna en superbra adapter och packar med granuttag! Tack för tipset!

 
Ingen bild

Monica tvillingmamma

26 oktober 2011 20:09

Ja bubbelplast menar jag :) tror tyvärr inte att de packar in vagnen i sådant här på landvetter. Men tror att det finns att köpa på typ Bauhaus och Clas Ohlsson.

U & M L

26 oktober 2011 22:13

det kan vara värt att skaffa...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Presentation


Bloggen om "kakan" - vår son från Colombia. Vi ber dig vara ytterst försiktig med bilder, texter och information kring vår blogg och dess innehåll. vill du läsa även de låsta inläggen - maila och motivera!

Räknare

Daisypath Friendship tickers

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

0 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards